Archief: Toppings

Lemon curd

9 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik was nooit zo’n fan van lemon curd, totdat ik het een keer zelf maakte. Wat is dat lekker! En zo gepiept. Ik voel me altijd heel ambachtelijk als ik het sta te maken. En als je eenmaal een potje zelfgemaakte lemon curd in de koelkast hebt staan, doe je het overal op, door en in. Yoghurt, cake, cupcakes; het maakt niet uit. Dit recept is voor een potje van ongeveer 250 ml. Je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen als je bijvoorbeeld een taart met lemon curd maakt.

Cupcake met frambozenbotercrème

Frambozentopping

3 februari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze fruitige topping doet het goed op vanillecupcakes. Eigenlijk kun je aan botercrème elke gewenste jam toevoegen voor een lekkere twist. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Cupcakes met hazelnoottopping

Hazelnoottopping

2 februari 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Geen chocola in huis maar toch zin in een chocoladetopping op je cupcakes? Dat kan met dit recept. Hiermee maak je genoeg voor ongeveer 12 cupcakes.

valentijnscupcake met lichtroze roomkaastopping en hartje

Roomkaastopping

3 februari 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping op basis van roomkaas is minder machtig dan de gemiddelde botercrème en daardoor zeer geschikt voor het vullen, afsmeren of decoreren van taarten en cupcakes. Ik koos voor een mooie pasteltint, maar je kunt deze topping natuurlijke elke gewenste kleur geven. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Toefjes aangevette slagroom op een aardbeienkwarktaart

Aangevette slagroom

21 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Slagroom is heerlijk als topping op taarten of cupcakes, maar het is lastig om er mooie scherpe toefjes mee te maken omdat het zo snel inzakt. Daar kun je natuurlijk klop-fix voor gebruiken, maar veel steviger wordt het daar in mijn beleving niet van. Mijn oplossing: aangevette slagroom, met mascarpone en klop-fix

Drie citroencupcakes met gele citroentopping

Citroentopping

20 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan citroensuiker is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie gele kleurtje. Heerlijk bij deze citroencupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Cupcake met bruine chocoladetoef

Chocoladetopping

17 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping is echt iets voor chocoholics! Hij bestaat uit een zachte botercrème met een flinke reep pure chocolade. Heerlijk bij deze banaancupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Aardbeiencupcakes met roze toef

Aardbeientopping

17 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan aardbei-essence is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie roze kleurtje. Heerlijk bij deze wittechocoladecupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Cupcake met groene pistachetopping

Pistachetopping

17 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan pistache-essence is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie groene kleurtje. Heerlijk bij deze chocoladepistachecupcake of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Worteltjestaart met roomkaasglazuur en walnoten

Roomkaasglazuur

1 juni 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Met dit recept kun je 12 cupcakes voorzien van een bescheiden laagje roomkaasglazuur of 6 cupcakes van een grote dot. Verdubbel het recept om een taart van 20 cm. doorsnee mee te bedekken.