Archief van recepten

Taart met marsepein en bloemen

Verjaardagstaart met chipolata en marsepein

29 januari 2017 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de zestigste verjaardag van mijn schoonmoeder maakte ik deze vrolijke stapeltaart. Het was al een tijdje geleden dat ik me had uitgeleefd met marsepein, deegrollers en poedersuiker maar ik kon het gelukkig nog steeds! De vulling van luchtige chipolatacrème was echt verrukkelijk. De taart is afgesmeerd met slagroom en bekleed met marsepein, maar fondant kan natuurlijk ook. Gebruik dan geen slagroom om de taart af te smeren maar botercrème, anders smelt de fondant. Dit recept is voor 16 tot 20 stukjes.

Carrot cake

Carrotcake met citroenglazuur

28 april 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik ben gek op worteltaart, en toen ik mijn favoriete springvorm niet kon vinden maakte ik hem maar in deze ringvorm. Gaat natuurlijk ook prima, en het ziet er ook hartstikke gezellig uit. Je kunt de noten in het recept ook weglaten, maar ik vind het altijd wel lekker als worteltaart een bite heeft. Hij is niet te zoet, maar voeg gerust wat extra poedersuiker toe aan het glazuur als je dat lekker vindt! Dit recept is voor een taart voor 8 tot 10 personen.

Citroenkwarktaart

Citroenkwarktaart met cantuccini

4 maart 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Eigenlijk moet je deze kwarktaart maken met limoncello in plaats van citroensap. Maarja, ik ben zwanger en ik was toch echt niet van plan een taart te bakken die ik zelf niet mag opeten! Vandaar deze alcoholvrije oplossing. Maar zonder limoncello is ie ook heel erg lekker en fris. Extra lekker door de bodem van cantucinni, die je trouwens ook zelf kunt maken! Dit recept is voor een taart voor 10 tot 12 personen.

Kersenkruimeltaart met havermout

10 februari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik kan altijd onwijs genieten van een ouderwetse appelkruimeltaart. Maar als je een keer wat anders wilt dan appel, zijn kersen een lekker en zoet alternatief. Ook als ze niet in het seizoen zijn, want je kunt deze taart prima maken met diepvrieskersen. Dit recept is voor ongeveer acht personen.

Koffiecake met hazelnoten

23 januari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart is perfect als je zin hebt in een klein taartje als nagerecht of voor visite! Voor deze cake gebruikte ik in plaats van boter kokosolie, maar je kunt er ook een andere soort olie of gewoon roomboter in doen. Voor een extra hazelnotensmaak kun je ook nog wat gehakte hazelnoten door het cakebeslag doen. Dit recept is voor een klein taart voor 6 tot 8 personen.

Halloweencakejes

Cappuccinocake met banaan

30 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Cake moet smeuïg zijn! In deze geurige cake zit niet alleen banaan en espresso, maar na het bakken besprenkel je de cake nog eens met verse espresso. Die trekt dan lekker in de cake. Je hoeft hem dan alleen nog even af te maken met een lekkere laag mascarpone en een beetje geraspte chocola. Omdat ik ze voor Halloween maakte heb ik ze versierd met kleine spookjes, pompoenen en vleermuizen. Gewoon een malletje uit papier knippen en de chocola erboven raspen. Easy peasy! Dit recept is voor 15 stukjes.

Red velvetcake

Red velvettaart met roomkaasglazuur

26 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een rode taart, dat is weer eens wat anders! Ik wilde hem eigenlijk maken volgens het recept van Menno, maar die mislukte omdat mijn oven ineens op de magnetronstand stond. Oeps! Toen nam ik maar het zekere voor het onzekere met een bakmix van Funcakes. Ook lekker! De taart is gevuld en afgesmeerd met roomkaasglazuur, my favourite! Verder is ie gedecoreerd met witte chocoladekrullen en frambozen. Mierzout en delicaat tegelijk! Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

Pavlova met sinaasappel en frambozen

14 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Pavlova is niet alleen lekker met slagroom en aardbeien, maar ook met yoghurt en citrusvruchten, ontdekte ik laatst! Een heerlijk nagerecht, fris, luchtig en niet al te machtig. Je kunt natuurlijk variëren met de topping. Ik vind deze combinatie erg lekker. Dit recept is voor 6 tot 8 personen (maar wij aten hem met z’n viertjes, sst!).