Archief: Bonbons

Dadelballetjes met pistache, cacao en kokos

Dadelballetjes met kokos, cacao en pistachenootjes

17 juli 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze truffels zijn superleuk voor de iftar of het suikerfeest. Maar ze zijn ook gewoon lekkere tussendoortjes voor bij een kopje muntthee. En het grappige is: er komt geen suiker aan te pas! Ze zijn zelfs hartstikke gezond. Dat komt doordat medjooldadels niet gezoet zijn zoals gewone dadels. En kokosolie en rauwe cacao zijn ook hele gezonde keuzes. Daar mag je er dus rustig twee van pakken, of meer natuurlijk. Met de buitenlaag kun je variëren; rol de truffels in plaats van door gehakte pistachenootjes bijvoorbeeld door een laagje kokos, sesamzaad of hazelnoten. Dit recept is voor 15 tot 20 balletjes.

Karamelsoesjes

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik voel me echt een banketbakker als ik soesjes sta te maken. Lekker in de weer met spuitzakken en soezendeeg, heerlijk. Deze soesjes hebben een bijzondere vulling: karamelroom, waar je wel even een dagje van tevoren mee moet beginnen. De karamel met praliné erbovenop maken deze soesjes helemaal af, maar als je daar geen tijd voor hebt kun je het ook weglaten. Dit recept van Rutger is voor ongeveer 30 soesjes.

Bountybonbons

24 januari 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ook foodies zoals ik bezondigen zich wel eens aan makkelijke snacks. Zo haal ik met enige regelmaat een bounty uit automaat op het station als ik moet wachten op mijn trein. Heerlijk, die combinatie van kokos en chocola. En sinds ik weet hoe je ze zelf kunt maken zijn zelfgemaakte bounty’s mijn nieuwe guilty pleasure. Je kunt er repen van maken maar ik heb deze keer geëxperimenteerd met balletjes, zijn het eigenlijk een soort bonbons! Dit recept is voor ongeveer 10 repen of 20 bonbons.

Gluten- en suikervrije dadelhapjes, lekker voor iftar tijdens ramadan

Gluten- en suikervrije dadelhapjes

26 juli 2013 | Toegevoegd door admin

Dit is een heerlijke snack voor als je geen gluten of suikers mag, maar toch lekker wilt genieten van iets zoets. Je hebt er geen oven voor nodig, alleen een keukenmachine en een beetje zelfbeheersing, want je blijft ervan snoepen. Ook geschikt voor iedereen die meedoet aan de ramadan, als hapje voor de iftar. Je kunt er blokjes van snijden of balletjes van rollen, dan worden het een soort dadelbonbons.

Citroenpetitfours

Petit-fours met citroen

8 april 2012 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze petit-fours zien er sjieker uit dan ze zijn: voor de ultieme simpele versie gebruik je gewoon een pak citroenkwarktaart van Dr. Oetker. Omdat ik niet zo van kwark hou heb ik Griekse yoghurt gebruikt. Even mixen, laten opstijven, rondjes uitsteken, versieren en voila: 15 superstrakke minigebakjes voor elke gelegenheid. Je kunt natuurlijk ook dit recept gebruiken voor een kwarktaart met een authentiekere smaak.

Amandelen met chocola en suiker

Huzarenmutsjes

28 december 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Huzarenmutsjes zijn een traditionele Kerstlekkernij in huize Knuit. Het stelt niet veel voor, maar toch worden ze altijd met veel plezier op eerste kerstdag gemaakt en op tweede kerstdag gegeten. Wij gebruiken er altijd één van de vele chocoladeletters voor die met Sinterklaas cadeau zijn gekregen. Met dit recept kun je er ongeveer 100 maken.

Schoteltje met stukje baklava en vorkje op blauwe doek

Baklava

31 oktober 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een hemelse traktatie voor iedere zoetekauw! Baklava komt van oorsprong uit het Turkse Rijk en wordt tegenwoordig in alle landen die daar vroeger toe behoorden verkocht. Nu is het in Griekenland een echte Griekse specialiteit, in Turkije een Turkse…Nouja, wat maakt het ook uit, baklava is vooral lekker en mierzoet.

Groene Indische balletjes met kokos en palmsuiker

Klepon

20 juli 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

De Indische keuken zit vol rare smaakjes en vreemde kleuren en daar zijn deze zoete balletjes geen uitzondering op! Voor de ingrediënten moet je even een bezoekje brengen aan een toko. Dit recept, afkomstig uit het kookboek ‘Boekoe Kita’, is genoeg voor 12 balletjes.

Meringues op schaal

Meringues

28 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Meringues, schuimpjes dus, kun je op meerdere manieren maken. Op zijn Italiaans, met suikersiroop in plaats van suiker of met de ovendeur 2 uur lang op een kier. Omdat ik niet zo veel geduld heb, ben ik blij met het recept voor meringues uit ‘Het complete bakkookboek’. In een half uur heb je een plaat vol knapperig moois.

Chocoladebommetjes met muesli

Chocoladebommetjes met muesli

27 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

In de Allerhande werden deze traktaties weggezet als ‘mueslirepen’, maar dat is voor de meeste mensen toch wel iets te veel van het goede. Daarom snijd ik de repen altijd in tweeën of drieën waarna ze als bonbon uitgedeeld of op een schaaltje gelegd kunnen worden. Maar je kunt er natuurlijk altijd nog eentje nemen!