Cheesecake met oreo’s en snickers

Een knapperige chocoladebodem, een zachte verleidelijke roomkaasvulling en snickers met karamelsaus bovenop; deze taart heeft het allemaal. Je kunt voor het gemak een pak monchou-taart van Dr. Oetker als uitgangspunt nemen. De kruimelbodem die erbij zit heb ik niet gebruikt, maar die komt vast een andere keer nog wel van pas. Ik vond het mooi om een kleinere springvorm te gebruiken zodat de taart wat hoger wordt. Dit recept is voor ongeveer 10 stukken.

Benodigdheden

  • Springvorm (20 cm)
  • Bakpapier
  • Mixer en beslagkom
  • Keukenmachine
  • Steelpan

Ingrediënten

  • 150 gram oreo’s
  • 75 gram roomboter
  • 1 pak monchou (alleen de taartmix)
  • 100 ml water
  • 200 gram roomkaas
  • 250 slagroom
  • 3 el hazelnootpasta
  • Zak mini-snickers
  • Karamelsaus (Dr. Oetker)

Bereiden

Haal de koekjes van elkaar en verwijder de witte vulling. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Vermeng de gesmolten boter met de kruimels. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet in met bakspray. Schep de koekkruimels in de springvorm en druk stevig aan met een lepel. Zet in de koelkast.

Mix de roomkaas zacht. Voeg het water en de taartmix toe en mix tot een egale massa. Doe de hazelnootpasta erbij en als laatste de slagroom. Mix nog een minuut tot een egaal lichtbruin mengsel. Schenk op de koekbodem. Laat minstens twee uur in de koelkast opstijven.

Verwijder de springvorm. Snij de snickers in kleine stukjes en verdeel die over de bovenkant van de taart. Sprenkel de karamelsaus erover en laat hier en daar van de zijkant lopen. Eet smakkie!

Geef je reactie