Bakspray

Flesje Bakspray van Dr. Oetker

Ik hoorde voor het eerst van het fenomeen bakspray toen ik een boek van Sonja Bakker doorbladerde. Het eerste wat ik dacht was ‘ja hoor, echt weer een uitvinding van een dieetgoeroe om 5 calorieën per dag minder binnen te krijgen.’ Want wat maakt het nou uit of je je bakvorm invet met een lik boter of spray als je daarna een punt appeltaart eet; ongezond is het toch al.

Maar van dat cynisme over bakspray ben ik toch wel teruggekomen. Want het is gewoon superhandig. Geen gedoe meer met kwastjes (die siliconen kwastjes zijn helemaal de hel) en kuipjes boter. Oké, het ruikt een beetje eigenaardig, maar daar merk je na het bakken niks van. En het belangrijkste is toch dat de boel niet aan de taartvorm gaat plakken. En dat doet het met die bakspray dan ook niet.

Je koopt bakspray in kleine flesjes van Dr. Oetker bij de supermarkt. Volgens mij heb ik met mijn eerste flesje wel bijna een jaar gedaan en er gaan hier aardig wat taarten doorheen, dus zuinig is het ook nog. En er schijnt ook een heuse boterstift op de markt te zijn, van Japanse makelij uiteraard. Een soort prittstift maar dan met boter: briljant! Maar je kunt het natuurlijk ook altijd doen zoals Nigella Lawson: gewoon met je vingers de boter op de bakvorm smeren. Heb je ook geen kwastje voor nodig.

Geef je reactie