Archief: Verjaardag

wolkencake van Dr. Oetker met bosbessen

Wolkencake met bosbessen

2 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik koop eigenlijk nooit kant-en-klare bakmixen, maar met een beetje creativiteit kun je er best iets lekkers van maken. Deze wolkencake van Dr. Oetker maak je klaar met slagroom en eieren. Voor een frisse twist voegde ik een handje bosbessen toe aan het beslag. En bovenop een lekkere laag zoete roomkaas, afgemaakt met wat bessen. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Mangotaart met citroengras en kokos

Mangotaart met sereh en kokos

8 april 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op de bazar in Beverwijk kun je heerlijke mango’s kopen voor weinig geld. Lekker om zo te eten, maar natuurlijk ook om mee te bakken. Een goed excuus om een lekker recept uit het Delicious bakboek mee uit te proberen. De subtiele combinatie met kokos in het deeg en citroengras in de vulling maken dit een goddelijke taart. Je kunt hem in een rechthoekige bakvorm maken, maar een ronde springvorm gaat ook prima.

Drie citroencupcakes met gele citroentopping

Citroentopping

20 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan citroensuiker is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie gele kleurtje. Heerlijk bij deze citroencupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Pistachecupcake met groene topping en stukjes noot

Pistachecupcakes

18 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Chocolade en pistache vormen een onweerstaanbare combinatie. En het kleurt ook zo mooi bij elkaar. De essence voor de topping koop je bij de toko en is van zichzelf al aardig groen, maar je kunt meer kleurstof toevoegen voor een mooi effect. Dit recept is voor 12 fantastische cupcakes.

Aardbeiencheesecake

Aardbeiencheesecake

28 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cheesecake heeft een verrassende twist door de marshmellows. Weer eens wat anders dan zo’n saaie kwarktaart uit een pakje! Je kunt deze taart in een gewone taartvorm maken, maar in een rechthoekig bakblik kun je er gemakkelijk vierkante stukken van snijden. Dit recept is genoeg voor 12 stuks.

Chocoladetaart met pistachenootjes

Chocoladetaart met pistachenootjes

28 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als mijn vriend op zijn werk gaat trakteren, help ik hem graag een handje. Deze taart met vanille, chocola en pistachenootjes viel erg in de smaak. Als je niet van sukade of marsepein houdt, kun je die ingrediënten ook weglaten of vervangen door iets anders.