Aardbeiencheesecake

Aardbeiencheesecake

Deze cheesecake heeft een verrassende twist door de marshmallows. Weer eens wat anders dan zo’n saaie kwarktaart uit een pakje!

Je kunt deze taart in een gewone taartvorm maken, maar in een rechthoekig bakblik kun je er gemakkelijk vierkante stukken van snijden. Dit recept is genoeg voor 12 stuks. Schrik niet van de roze chemische massa in je keukenmachine, het wordt echt heel lekker!  Je kunt wat spelen met de verhouding tussen de aardbeien en marshmallows, in dit aangepaste recept uit ‘Muffins, brownies en ander gebak’ staat mijn voorkeur.

Benodigdheden

Rechthoekig bakblik van ongeveer 18 x 28 centimeter.

Ingrediënten

Voor de bodem:
225 gram chocoladekoekjes
60 gram boter, gesmolten

Voor de vulling:
225 gram verse roomkaas
7 gram gelatine
3 eetlepels water
3 deciliter slagroom
100 gram marshmallows
250 gram aardbeien, gehalveerd

Bereiden

Bekleed de bakvorm met plasticfolie. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en vermeng ze met de gesmolten boter. Druk het mengsel in de bakvorm en laat hard worden in de koelkast.

Roer de roomkaas zacht. Laat de gelatine weken in een beetje koud water, laat oplossen in enkele eetlepels heet water en roer door de roomkaas. Roer de room, marshmallows en de helft van de aardbeien erdoor. Pureer dit mengsel in een keukenmachine.

Schenk het aardbeienmengsel over de kruimelbodem en druk de resterende halve aardbeien erin. Laat de cheesecake opstijven in de koelkast. Neem uit de vorm en snij de cake in ruitjes. Eet smakkie!

Geef je reactie