Heel Holland Bakt-winnaar presenteert kookboek ‘Rutger bakt’

Rutger van den Broek won vorig jaar Heel Holland Bakt en werd daarmee officieel de beste thuisbakker van Nederland. Vanmiddag presenteerde hij zijn boek ‘Rutger bakt’: 70 recepten voor zoete en hartige taarten, koekjes en nog veel meer. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Heel Holland Bakt-presentatrice Martine Bijl.

Heel Holland Bakt

Op de boekpresentatie bij Keizer Culinair in Amsterdam zijn veel prominenten uit de kookwereld aanwezig. Ook de andere kandidaten uit het eerste seizoen van Heel Holland Bakt zijn er, onder wie medefinalisten Narcis en Evert. Allemaal zijn ze trots op Rutger, en natuurlijk onder de indruk van de naam die hij in korte tijd heeft opgebouwd.

Van hobby tot topsport

Na de lovende woorden van zijn uitgever Carrera, bedankt Rutger iedereen die aan zijn boek heeft meegewerkt. Zijn hobby werd ineens een topsport, want hij was dag en nacht aan het bakken voor zijn boek. Martine Bijl, die zelf geen keukenprinses is, belooft plechtig ook de mixer ter hand te nemen om Rutgers recepten te maken.

Martine Bijl

Wat Martine Bijl zo leuk vindt aan Heel Holland Bakt, is dat er gewone ‘onbekende’ Nederlanders aan meedoen, vertelt ze in haar toespraak. Geen gedoe, gewoon mensen die graag iets lekkers willen bakken. “En wat winnen ze dan? De eer. En een beslagkom met inscriptie. En daar zijn ze tevreden mee.” Geweldig toch?

Taartenparade

Het feest zou natuurlijk niet compleet zijn zonder zoete hapjes, geheel volgens Rutgers recept: brownies, koekjes en natuurlijk de mooiste taarten uit Rutgers boek. De hazelnotenschuimtaart, aardbeiensloffen en chocoladetaart die zo prachtig staan opgesteld moeten er allemaal aan geloven: er wordt gretig op aangevallen. Ze smaken zoals ze eruitzien: superlekker.

Tweede druk voor ‘Rutger bakt’

Rutger straalt van top tot teen, staat iedereen geduldig te woord en gaat breed lachend met mensen op de foto. ‘Rutger bakt’ krijgt nu al een tweede druk en daar zouden veel mensen jaloers op zijn, zoals Martine zegt. Toch blijft Rutger bescheiden en een tikkeltje verlegen, en dat siert hem. Rutger is niet alleen de beste thuisbakker van Nederland, maar ook de leukste.

Mijn recensie van ‘Rutger bakt’ staat binnenkort online!

Geef je reactie