Nieuwe taartschalen

Taartschaal met chocoladetaart

De schoonheid van een taart wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop je hem presenteert. Een taart op een gewoon bord ziet er heel anders uit dan een taart op een glazen of aardewerken taartschaal van 10 centimeter hoog.

En ja, als eigenaresse van een site over taarten is de presentatie van mijn eigen taarten natuurlijk superbelangrijk. Daarom heb ik onlangs een paar prachtige glazen taartschalen aangeschaft via Marktplaats. Met doorsnedes van 25 en 27,5 cm zijn ze ideaal voor de gemiddelde taart, maar koekjes, meringues of muffins worden er ook vanzelf mooier van.

Ik heb gekozen voor glazen taartschalen omdat die bij elke taart passen en een mooie klassieke uitstraling hebben. Maar natuurlijk heb ik ook ambities in de richting van een aardewerken taartschaal, het liefst een witte of een zwarte. Er zijn weliswaar ook hele leuke taartschalen van Blond en PIP, maar die vind ik met al hun fluorescerende kleuren, vogeltjes, ruitjes en stippeltjes veel te wild, dan overschreeuwen ze de taart.

Nee, doe mij dan maar een neutrale taartschaal van een oud vrouwtje uit Lisse. Als die al meer dan 40 jaar meegaat zal die het bij mij ook wel even uithouden!

Geef je reactie