Blondies met amandelen

Blondies zijn het minder bekende zusje van brownies. Omdat je ze met witte chocola maakt zijn ze wat zachter dan brownies, maar net zo machtig en verslavend. Dit recept is van Nanette Booij, maar om wat tegenwicht te geven aan de witte chocola heb ik er wat citroenrasp aan toegevoegd. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 12 tot 16 stukken.

Benodigdheden

  • Rechthoekige bakvorm, 20 x 30 cm
  • Mixer en beslagkom
  • Hakmes
  • Pan en vuurvaste schaal

Ingrediënten

  • 75 gram ongezouten boter
  • 400 gram witte chocolade
  • 3 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 gram bloem, gezeefd
  • 11/2 tl bakpoeder
  • 100 gram amandelen, grofgehakt
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 tl citroenrasp
  • Poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Breek de chocolade in blokjes. Hak 150 gram daarvan in grove stukken.

Laat de boter met de rest van de chocolade au bain-marie smelten. Klop de eieren, suiker en vanille-extract met de mixer luchtig. Roer het chocolade-botermengsel erdoor en aansluitend de bloem en het bakpoeder. Meng goed zonder te kloppen. Roer er als laatste de gehakte amandelen, de grofgehakte chocola en citroenrasp door.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Schep het beslag in het bakblik en strooi de geschaafde amandelen erover. Bak de blondies in 25 minuten gaar. Laat de blondies in de vorm op een rooster afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snij in vierkantjes of riechthoekjes. Eet smakkie!

Geef je reactie