Chocoladebommetjes met muesli

Chocoladebommetjes met muesli

In de Allerhande werden deze traktaties weggezet  als ‘mueslirepen’, maar dat is voor de meeste mensen toch wel iets te veel van het goede. Daarom snijd ik de repen altijd in tweeën of drieën waarna ze als bonbon uitgedeeld of op een schaaltje gelegd kunnen worden. Maar je kunt er natuurlijk altijd nog eentje nemen!

In het originele recept wordt gedroogd fruit gebruikt, maar omdat ik daar zelf niet zo van hou, gebruik ik meestal rozijnen en bigarreaux (geconfijte kersen), die kleuren ook veel leuker.

Benodigdheden

Cakeblik, bekleed met bakpapier
pannetje voor het smelten van boter

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 150 gram pure chocolade, in stukjes
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram muesli, bijv. appel-rozijn
  • 150 gram gedroogd fruit of bigarreaux/rozijnen, fijngehakt

Bereiding

Smelt de boter met de chocolade en de honing in een steelpan op laag vuur. Roer glad. Neem de pan van het vuur en roer er de muesli en het gedroogde fruit door.

Schep het chocolade-mueslimengsel in het met bakpapier beklede cakeblik. Druk het goed aan en laat de koek minstens 4 uur in de koelkast hard worden.

Stort de chocolade-mueslikoek voorzichtig uit en snijd hem in 8-10 repen of 16-20 stukken/brokken. Bewaar de chocoladebommetjes maximaal 3 dagen tussen bakpapier in een gesloten trommel op een koele plek. Eet smakkie!

Bekijk het originele recept op de website van Allerhande.

Geef je reactie