Chocoladecupcakes met fantasietopping

Chocoladecupcakes met mooie toppings op een rooster

Als je cupcakes bakt, heb je er altijd meteen 12. Maar dat betekent niet dat ze er allemaal hetzelfde uit moeten zien. Ik gaf deze chocoladecupcakes van de Hummingbird Bakery 3 verschillende toppings. Het ziet er niet alleen leuk uit maar je wilt ze meteen ook allemaal geproefd hebben!

 

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 40 gram boter
  • 1,2 dl. volle melk
  • 1 ei
  • ¼ theelepel vanille-extract

Bereiden

Doe de bloem met de caocao, suiker, bakpoeder, zout en boter in de kom van een keukmachine met het kunststof deegmes of gebruik een mixer. Klop de ingredienten op de laagste stand tot het mengsel zanderig van consistentie is en alles goed is vermengd.

Klop de melk met ei en vanille in een maatbeker door elkaar en giet ongeveer de helft bij het bloemmengsel. Klop alles door elkaar en laat de machine op de hoogste stand draaien om eventuele klontjes uit het beslag te halen. Schakel de mixer naar een lagere stand en voeg geleidelijk de rest van het melkmengsel toe.

Blijf kloppen tot het beslag glad is. Schep het beslag met een ijslepel in de papieren vormpjes tot ze voor tweederde zijn gevuld. Bak de cakejes in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze kort in de vormpjes afkoelen voor je ze op een rooster zet om helemaal koud te laten worden.

Versier de cakejes met bijvoorbeeld:

  • eitwitglazuur en pecannoten
  • chocoladeglazuur met (extra pure) hagelslag
  • vanilleglazuur met glitters

Eet smakkie!

Geef je reactie