Chocoladecupcakes met fondant
Chocoholics maak je zeker weten blij met deze cupcakes. De stukjes pure chocola erin geven de cupcakes die extra chocoladekick. Je kunt de chocola ook eerst smelten, maar ik vind het juist lekker om bij het eten kleine stukjes zachte chocola tegen te komen. Met decoratie van chocoladefondant maak je deze cupcakes helemaal af. Dit recept is voor 12 cupcakes.
Benodigdheden
- Muffinbakplaat
- Papieren cupcakevormpjes
- Deegroller
- Uitstekers rondjes, vogeltje en bloemen
- Funky tappits letters
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 125 gram roomboter
- 125 gram kristalsuiker
- 0,5 theelepel vanille-extract
- 2 grote eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 2 eetlepels cacao, gezeefd
- 2 – 3 eetlepels melk
- 100 gram pure chocola, fijngehakt
Voor de decoratie:
- Klein beetje botercrème, glazuur of eetbare lijm
- 100 gram chocoladefondant
- 100 gram witte fondant
Bereiden
De cupcakes:
Laat de boter zacht (niet vloeibaar) worden in de magnetron. Meng de zachte boter en de suiker met een mixer tot een luchtig geheel en klop er het vanille-extract door. Voeg op lage snelheid 1 voor 1 de eieren toe en daarna heel geleidelijk het bakmeel met de cacao. Schep de melk erdoor. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spatel als laatste de fijngehakte chocolade door het beslag. Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag. Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze eerst in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te worden.
De decoratie:
Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 2 mm. Steek met de uitstekers verschillende vormpjes uit de fondant. Besmeer de cupcakes met een klein beetje botercrème, glazuur of eetbare lijm. Bevestig de fondant op de cupcakes. Eet smakkie!