Chocoladecupcakes met kersen
Chocola en kersen, altijd een goede combi. In deze smeuïge cupcakes zitten stukjes kers en om het af te maken ook nog een lekkere dikke kers bovenop. Eigenlijk moet je er ook nog wat geschaafde chocolade over strooien maar dat was ik vergeten. Met dit recept maak je ongeveer 18 cupcakes.
Benodigdheden
- Muffinbakplaat met papieren cupcakevormpjes
- Beslagkom en mixer
- IJslepel
- Spuitzak met rond spuitmondje
- Dunschiller
Ingrediënten
Voor de cupcakes
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 230 gram zachte boter
- 230 fijne kristalsuiker
- 4 eieren
- 80 gram kersen, in stukjes gehakt
Voor de topping
- 250 ml slagroom
- 3 el suiker
- 18 hele kersen
- Pure chocoladereep
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden. Zeef het bakmeel met cacao en bakpoeder in een kom. Klop in een andere kom de boter met de suiker glad (2 tot 3 minuten). Voeg een voor een de eieren toe en klop elke keer kort tot het ei is opgenomen. Voeg het bakmeel en de kersen toe en mix tot alles goed is vermengd. Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes. Bak de cakejes in 20 minuten gaar. Laat ze eerst even in de vorm afkoelen voor je ze op een rooster zet om helemaal koud te worden.
Klop de slagroom niet helemaal stijf met de suiker. Schep in een spuitzak en spuit rondje toefjes. Garneer elke cupcake met een kers en wat chocoladeschaafsel. Eet smakkie!