Chocoladepuddinkjes met dulce de leche

Voor dit toetje uit Jamie Magazine mag je mij gerust ‘s nachts wakker maken: een warme chocoladepudding die van binnen nog vloeibaar is. Moelleux au chocolat op z’n Frans. De dulce de leche kun je ook weglaten of vervangen door vers rood fruit. Supermakkelijk te maken, alleen moet je goed opletten met de baktijd: een paar minuutjes te lang in de oven en het zijn chocoladecakejes geworden. Dit recept is voor twee personen.

Benodigdheden

  • 2 soufflévormpjes (ramekins)
  • Bakpapier
  • Beslagkom en mixer
  • Pan en vuurvaste kom
  • IJsblokjesvorm

Ingrediënten

  • 15 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 85 gram pure chocolade, in stukjes
  • 35 gram suiker
  • 1 ei
  • ¼ tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • 15 gram bloem
  • 2 tl dulce de leche

Bereiden

Een paar uur van tevoren: doe lepeltjes dulce de leche in de holtes van een ijsblokjeshouder en vries die een paar uur in.

Schuif een bakplaat in de oven en verwarm de oven voor op 200 graden. De bakplaat kan zo vast goed heet worden. Vet de bakvormpjes in en bekleed de bodem met een rondje bakpapier. Smelt de chocolade au-bain Marie. Laat iets afkoelen terwijl je de rest van het beslag maakt.

Klop de boter met de suiker luchtig. Klop het ei erdoor en voeg dan de vanille toe samen met een snufje zout. Roer de bloem er losjes door en meng vervolgens de gesmolten chocolade erdoor. Het mengsel wordt vanzelf dikker. Verdeel het beslag over de vormpjes. Doe halverwege de halfbevroren blokjes dulce de leche erin. Bak de puddinkjes in ongeveer 8 minuten op de voorverwarmde bakplaat in de oven. Stort de cakejes direct op een mooi schoteltje en serveer gelijk. Eet smakkie!

Geef je reactie