Citroenkwarktaart met cantuccini

Citroenkwarktaart

Eigenlijk moet je deze kwarktaart maken met limoncello in plaats van citroensap. Maarja, ik ben zwanger en ik was toch echt niet van plan een taart te bakken die ik zelf niet mag opeten! Vandaar deze alcoholvrije oplossing. Maar zonder limoncello is ie ook heel erg lekker en fris. Extra lekker door de bodem van cantucinni, die je trouwens ook zelf kunt maken! Dit recept is voor een taart voor 10 tot 12 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm, bekleed met bakpapier
  • Beslagkom
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Rasp

Ingrediënten

  • 8 blaadjes gelatine
  • 125 gram boter
  • 250 gram cantuccini alla mandorla
  • 3 citroenen
  • 500 ml volle Franse kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 175 gram witte basterdsuiker

Bereiden

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Smelt de boter en maal de cantuccini fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.

Boen de citroenen, rasp de gele schil en pers ze uit. Doe het sap in een steelpan en breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de mascarpone en suiker in een grote kom. Voeg het citroensap en de -rasp toe, schenk in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met schijfjes citroen. Eet smakkie!

Geef je reactie