Citroenmeringuetaart

Aangesneden citroenmeringuetaart

Ik hoef het woord ‘meringue’ maar te noemen, of het water loopt mijn vriend al in de mond. En ik hou van alles waar citroen in zit. Deze citroenmeringuetaart was dus een schot in de roos. De vulling was nog iets te zacht naar mijn smaak, maar smaakte uitstekend in combinatie met de knapperige bodem en het zachte schuim. Met dit recept maak je een taart van 20 cm, goed voor 8 tot 10 punten.

Benodigdheden

Springvorm 20 cm.

Ingrediënten

  • 225 gram Time-out hazelnoot granenbiscuits
  • 110 gram gesmolten boter
  • Rasp en sap van 4 citroenen
  • 1 blik van 400 gram gecondenseerde melk
  • 4 grote eieren, gesplitst
  • 110 gram fijne kristalsuiker

Bereiden

Vermaal de koekjes in de keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel. Druk met een lepel uit over de bodem en rand van een ingevette springvorm.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de citroenen en pers ze uit. Doe de rasp met het sap en de melk in een kom en klop tot een egaal geheel. Klop er nu de eierdooiers doorheen en giet dit alles op de koekjesbodem.

Klop de eiwitten in een kom schuimig en strooi er steeds een eetlepel suiker bij tot het stevig en glanzend is. Schep het schuim op de citroenvulling en trek het met een mes omhoog. Het schuim moet in het midden het hoogst zijn. Bak de taart 30 minuten tot het schuim lichtbruin is. Laat afkoelen en op kamertemperatuur komen voor je hem aansnijdt. Eet smakkie!

Geef je reactie