Citroentoetje met meringue

Ik hou van toetjes in een potje! Een klein feestje, helemaal voor jezelf. Deze bestaat uit drie laagjes: cake, zelfgemaakte lemon curd en meringue. Voor een light versie kun je ook kiezen voor eierkoek in plaats van cake en yoghurt of kwark in plaats van meringue. Maar ik vind dat je jezelf af en toe best mag verwennen met een lekker toetje. Dit recept is voor twee personen.

Benodigdheden

  • Beslagkom en mixer
  • Twee glazen potjes (bijvoorbeeld van de Gü-toetjes van AH)
  • Uitsteker ter grootte van de potjes
  • Gasbrandertje

Ingrediënten

  • 1 plak cake
  • 4 el lemon curd (zelfgemaakt of uit pot)
  • 1 eiwit
  • 50 gram suiker

Bereiden

Steek een cirkel uit de plak cake en snij deze door zodat je twee rondjes hebt van ongeveer een halve centimeter dik. Leg deze op de bodem van de potjes. Schep de lemon curd er bovenop, tot iets onder de rand van het potje. Strijk glad. Klop het eiwit op en voeg lepel voor lepel de suiker toe tot het stijf en glanzend is. Schep op elk toetje een dot eiwit, of gebruik eventueel een spuitzak. Gebruik de gasbrander om de meringue goudbruin te maken of zet ze kort onder de hete grill. Eet smakkie!

Geef je reactie