Citroentoetjes

Wijnglazen met citroenroom

Dit recept is goed voor 4 wijnglazen vol citroenroom: een heerlijk toetje voor citroenliefhebbers, minder geschikt voor zwangere vrouwen of mensen met een zwakke gezondheid, vanwege de rauwe eiwitten erin. Als je de citroenroom iets te veel van het goede vindt voor een toetje kun je hem natuurlijk ook gebruiken om een taart mee te vullen of te garneren. Dit recept komt uit het boek ‘Binnen 30 minuten lekker zoet’ en staat in 15 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • Geraspte schil en sap van 1 grote citroen
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 50 gram zeer fijne tafelsuiker
  • 300 milliliter volle room
  • 2 eiwitten
  • Schijfjes citroen, ter garnering
  • Evt. koekjes voor erbij

Bereiden

Meng de citroenrasp en het sap samen met de wijn en suiker in een kom. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de room toe en klop het mengsel stijf met een mixer.

Klop de eiwitten in een andere, schone, vetvrije kom stijf en spatel door het roommengsel. Schep de massa in grote glazen, dek af en zet in de koelkast tot het serveren. Serveer gegarneerd met schijfjes citroen en de koekjes. Eet smakkie!

Geef je reactie