Cupcakes met geconfijte kersen

Schoteltje met acht cupcakes met bigarreaux

Je moet ervan houden: die kleverige, felgekleurde en überzoete geconfijte kersen oftewel bigarreaux. Ik hou ervan, anders had ik geen twee bakjes van die dingen door mijn cupcakes gegooid. Het resultaat zijn ware traktaties voor iedere zoetekauw. Dit recept is voldoende voor 12 grote of 24 kleine cupcakes.

 

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2-3 eetlepels melk
  • 250 gram poedersuiker
  • 5 gram eiwitpoeder
  • 20 ml. water
  • 2 bakjes bigarreaux

Bereiden

Snij 1 bakje geconfijte kersen in stukjes. Bewaar het andere ter garnering. Laat de boter zacht worden in de magnetron. Mix hem luchtig met de suiker. Voeg het vanille-extract toe en klop dit er doorheen. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot een glad geheel. Voeg geleidelijk het bakmeel toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Zet de papieren muffinvorpjes klaar in de de muffinbakvorm. Als het beslag glad is, kun je de melk erdoor roeren. Voeg als laatste de gehakte kersen toe en roer ze erdoor. Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes en bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin. Laat ze in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster stort om helemaal af te koelen.

Maak een stevig glazuur van het poedersuiker, eiwitpoeder en water. Breng op elke cupcake een dot glazuur aan en garneer ze met de resterende geconfijte kersen. Eet smakkie!

Geef je reactie