Dadelballetjes met kokos, cacao en pistachenootjes

Dadelballetjes met pistache, cacao en kokos

Deze truffels zijn superleuk voor de iftar of het suikerfeest. Maar ze zijn ook gewoon lekkere tussendoortjes voor bij een kopje muntthee. En het grappige is: er komt geen suiker aan te pas! Ze zijn zelfs hartstikke gezond. Dat komt doordat medjooldadels niet gezoet zijn zoals gewone dadels. En kokosolie en rauwe cacao zijn ook hele gezonde keuzes. Daar mag je er dus rustig twee van pakken, of meer natuurlijk. Met de buitenlaag kun je variƫren; rol de truffels in plaats van door gehakte pistachenootjes bijvoorbeeld door een laagje kokos, sesamzaad of hazelnoten. Dit recept is voor 15 tot 20 balletjes.

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Ingrediƫnten

  • 15 medjooldadels, zonder pit
  • 2 el kokosolie
  • 2 el rauwe cacao
  • 1,5 el geraspte kokos
  • 3 el pistachenootjes, fijngehakt

Bereiden

Hak de dadels samen met de kokosolie fijn in de keukenmachine tot een gladde brei. Dit duurt een paar minuten. Voeg de kokos en cacao toe en mix tot alles goed is opgenomen. Zet het dadelmengsel een kwartiertje in de koelkast. Vorm er vervolgens met je handen balletjes van en rol ze door de pistachestukjes. Zet ze tot het serveren in de koelkast. Eet smakkie!

Geef je reactie