Kokosrepen met sinaasappel

Op papier klinkt dit recept niet echt sexy, maar de smaken passen zo goed bij elkaar! Echt een feestje voor je mond. De kokosrepen zijn smeuïg, luchtig en lekker fris door de sinaasappelschil. Als je ze serveert aan zwangere dames kun je het eiwitglazuur vervangen door bijvoorbeeld roomkaas. Dit recept is voor ongeveer 16 stuks.

Benodigdheden

  • Bakvorm, 23 x 23 cm
  • Mixer en beslagkom
  • Zeef
  • Spatel

Ingrediënten

Voor de koek

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 3 el sinaasappelsap
  • 125 ml zure room
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 80 gram geraspte kokos

Voor het glazuur

  • 1 eiwit
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 el sinaasappelsap
  • Bereiden

Bereiden

De koek:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Klop de boter zacht en luchtig met de suiker. Klop geleidelijk de eieren erdoor. Roer het sinaasappelrasp en sap erdoor samen met de zure room. Spatel als laatste het bakmeel en kokos erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de koek in 35 tot 40 minuten gaar tot hij lichtbruin is en veerkrachtig aanvoelt. Laat de koek 10 minuten afkoelen in de bakvorm voor je hem op een taartrooster stort om verder af te koelen.

Het glazuur:

Klop het eiwit los en roer de poedersuiker en kokos erdoor. Voeg voldoende sinaasappelsap toe om een dikke pasta te maken. Smeer het glazuur over de bovenkant van de kokoskoek. Strooi er als laatste wat kokos en reepjes sinaasappelschil overheen. Snij in 16 mooie repen. Eet smakkie!

Geef je reactie