Limoencupcakes

Allemaal limoencupcakes

Wat moet je trakteren als de mussen dood van het dak vallen? Iets fris, dus dat werden deze heerlijke limoencupcakes van Lily’s.  De combinatie van superfluffy cupcakes met de zachte roomkaas doet het altijd goed op een warme zomerdag. Dit recept is voor 20 cupcakes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Spuitzak met dropflowertip
  • IJslepel
  • 20 papieren cupcakevormpjes

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • Vers sap en rasp van 2 limoenen
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 ml olie
  • 2 grote eieren
  • 300 gram patentbloem
  • 10 gram bakpoeder
  • Snuf zout
  • 100 ml melk
  • 120 ml room

Voor de topping

  • 150 gram roomkaas
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 350 gram poedersuiker
  • Rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels limoensap
  • 30 gram groene marsepein

Bereiden

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het limoensap, de limoenrasp en 20 gram suiker in een pannetje en kook dit in tot ongeveer 3 eetlepels. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng vervolgens de boter, 280 gram suiker, olie en de eieren samen in een beslagkom en mix tot een egale massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout erboven en mix dit rustig door elkaar. Doe nu de melk en de room in een kom en voeg hier de limoensiroop aan toe. Voeg dit toe aan het beslag en mix alles in 5 minuten mooi luchtig. Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze eers in de vorm afkoelen voor je ze op een rooster zet om helemaal af te koelen.

De topping:

Mix de roomkaas samen met de boter, poedersuiker en limoenrasp tot een geheel. Voeg, zodra de botermassa een vaste substantie heeft, het limoensap toe. Klop tot een zachte, gladde maar stevige massa. Schep de topping in een spuitzak met een dropflowertip en spuit op elke cupcake een roos. Begin in het midden en draai er langzaam omheen naar de buitenkant. Je kunt er natuurlijk ook gewone toefjes mee spuiten. Draai met je handen kleine bolletjes van de groene marsepein. Garneer hier de toefjes mee. Eet smakkie!

Geef je reactie