Mangokwarktaart

Mangokwarktaart met vers fruit

Een kwarktaart met de wow-factor, dat zie je niet zo vaak! En de inhoud is net zo lekker. Ik heb het oorspronkelijke recept wat vereenvoudigd en de alcohol eruit gelaten. De bodem bestaat uit zelfgebakken cake maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klare cake nemen of zelf een kruimelbodem maken. Uit deze taart haal je ongeveer 12 punten.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 cake (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 250 ml slagroom
  • 2 mango’s
  • 100 ml yoghurt
  • 10 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 30 gram amandelschaafsel
  • Vers fruit
  • Poedersuiker, om te garneren

Bereiden

Bak de cake en snij die als hij is afgekoeld in lange plakken. Bekleed de springvorm met bakpapier en bedek de bodem met de plakken cake. Week de gelatine in koud water. Schil de mango’s en pureer ze met de staafmixer. Roer de yoghurt erdoor en verwarm in een steelpan. Knijp de gelatine uit en los op in het mango-yoghurtmengsel.

Klop de slagroom lobbig. Mix de eiwitten stijf met de suiker. Spatel de eiwitten door het mango-yoghurtmengsel en daarna de slagroom. Schenk de mangobavarois over de bodem van de taart en strijk glad. Zet de taart 4 uur of tot de volgende dag in de koelkast om op te stijven.

Rooster het amandelschaafsel en hak grof. Verwijder de rand van de springvorm en druk het de amandelen tegen de onderkant van de taart. Was het fruit en versier de taart ermee. Zeef er als finishing touch wat poedersuiker overheen. Eet smakkie!

Geef je reactie