Mangotartelettes met meringue
Alles wordt mooier en lekkerder met een paar toefjes meringue erop. Ik maakte deze mangotartelettes op basis van een recept voor limoentartelettes uit het boek van Rutger, maar ik verving de limoen gewoon voor mango, leek me ook wel lekker. Je kunt de taartjes met de meringue even onder de grill zetten maar ik vind het wel leuk om aan tafel met zo’n klein gasbrandertje (gewoon te koop bij de Xenos) in de weer te gaan. Dit recept is voor 8 taartjes. (Te veel? Vries er dan een paar in!).
Benodigdheden
- Plasticfolie
- 8 tartelettevormpjes van 10 cm
- Kwastje
- Mixer en beslagkom
- Deegroller
- Vork
- spuitzak met gekarteld spuitmondje
Ingrediënten
Voor het deeg
- 325 gram bloem
- 65 gram fijne kristalsuiker
- ¼ tl zout
- 180 gram boter
- 1 eidooier
- 1 ei
Voor de vulling
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4 eidooiers
- 75 ml mangosap (Maaza)
Voor de meringue
- 4 eiwitten
- 250 gram suiker
Bereiden
Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangende bal. Verpak in plasticfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Vet de taartvormpjes in. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 a 4 mm. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en prik de bodem meerdere malen in met een vork. Zet de bodempjes een half uur in de vriezer. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de taartbodempjes daarna goudbruin in 17 tot 23 minuten.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en verdeel het mengsel over de gebakken bodempjes. Zet de taartjes nog 10 tot 15 minuten in de oven, tot de vulling overal gestold is (niet te donker). Laat de taartjes afkoelen op een rooster.
Klop de eiwitten die je over hebt van de vulling stijf in een vetvrije kom. Voeg lepel voor lepel de suiker toe tot je glanzende witte pieken hebt. Schep het eiwit in een spuitzak en spuit elk taartje op met kleine toefjes. Brand de meringue af met een gasbrandertje of zet ze kort onder de hete grill. Eet smakkie!