Mississippi mud pie

Mississippi mud pie op een schoteltje met een vorkje

Ik ben gek op chocolade en op noten, helemaal in combinatie met elkaar. Deze taart zal ik daarom zeker vaker gaan maken. Veel smaak en weinig fratsen, daar hou ik van. Met een bolletje ijs kun je deze taart ook goed als nagerecht serveren. Dit recept is voor ongeveer 12 stukken.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm.
  • Keukenmachine
  • Steelpan

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 90 gram boter, gesmolten
  • 140 gram koekjes (bijv. Time-out hazelnoot van Lu)
  • 90 gram pecannoten
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel

Voor de vulling

  • 225 gram boter
  • 175 gram pure chocolade, in stukjes
  • 125 ml. stroop
  • 4 grote eieren, losgeklopt
  • 90 gram pecannoten, fijngehakt.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem in met bakspray, boter of olie.

De bodem:

Maal de koekjes met de pecannoten, suiker en kaneel in een keukenmachine tot fijne kruimels. Doe de gesmolten boter erbij en roer goed door. Schep de kruimels in de springvorm en druk ze stevig tegen de bodem en de rand (ongeveer 3 cm.) Zet de bodem in de koelkast.

De vulling:

Verhit de boter, choolade en siroop in een steelpan op laag vuur en roer tot de chocolade gesmolten is en alles goed is vermengd. Laa het mengsel afkoelen en klop daarna de eieren en pecannoten erdoor. Schenk de vulling op de gekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30 tot 35 minuten in de vooverwarmde oven. Laat de taart afkoelen voor je hem serveert. Eet smakkie!

Geef je reactie