Perencake met pecannoten

perencake met pecannoten

Echt een cake voor de herfst, met peren, pecannoten en een vleugje mokka. Volgens het recept moest je de peren met steeltjes en al rechtop in de cake zetten maar bij mij bleven ze niet staan. En bovendien lijkt het me niet zo praktisch met opeten. Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

Benodigdheden

  • Cakeblik, ingevet en met bloem bestoven
  • Steelpan
  • Mixer en beslagkom
  • Bereidingstijd

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 el oploskoffie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 rijpe peren
  • 50 gram pecannoten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de boter in een steelpan. Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. Klop de suiker met de koffie, vanillesuiker tot een romige massa. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg geleidelijk het bakmeel toe en klop nog een paar minuten door tot een glad en romig beslag. Giet het beslag in de bakvorm.

Schil de peren en snij ze door de helft. Verwijder de klokhuizen en de steeltjes. Verdeel de peren over het beslag. Bestrooi de cake met de pecannoten. Bak de cake 50 minuten op 160 graden en vervolgens nog 20 minuten op 140 graden. Als een satéprikker er droog uitkomt is ie gaar, anders nog even terug in de oven zetten. Eet smakkie!

Geef je reactie