Roze en blauwe geboortecupcakes

Roze en blauwe geboortecupcakes op een etagere

Cupcakes zijn altijd leuk als cadeau of traktatie als er een kindje geboren is. Of het nou een jongetje is of een meisje, met leuke cupcakevormpjes en mooie pastelkleuren kun je ze helemaal naar eigen smaak maken. Ik decoreerde ze met zowel fondant (want dat lusten kinderen ook) als botercrème.  De hoeveelheden in dit recept zijn voor 12 cupcakes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Deegroller
  • Papieren cupcakevormpjes
  • Uitsteker rondje, bloemetjes, vogeltje

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 – 3 eetlepels melk

Voor de decoratie:

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker, gezeefd
  • Roze en blauwe levensmiddelenkleurstof
  • 100 – 150 gram witte fondant
  • Roze en blauwe babymuisjes

Bereiden

De cupcakes:

Laat de boter zacht (niet vloeibaar) worden in de magnetron. Meng de zachte boter en de suiker met een mixer tot een luchtig geheel en klop er het vanille-extract door. Voeg op lage snelheid 1 voor 1 de eieren toe en daarna heel geleidelijk het bakmeel. Als het mengsel mooi glad is, schep je de melk er door.Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag. Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze eerst in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te worden.

De botercrème:

Mix de roomboter romig en zeef er de poedersuiker boven. Mix tot een romige crème. Verdeel de botercrème in 3 gelijke porties en roer er de kleurstof doorheen tot het mengsel egaal gekleurd is. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes. Garneer met babymuisjes.

De fondant:

Kneed de fondant soepel met je handen. Verdeel in gelijke stukken en doe er met een satéprikker een beetje kleurstof. Kneed nog even verder tot de fondant egaal gekleurd is. Rol de fondant uit tot plakken van 2 mm. en steek er rondjes, bloemetjes en vogeltjes uit. Besmeer de cupcakes met een laagje botercrème en bevestig de fondant erop. Smeer de uitgestoken bloemetjes steeds in met een beetje botercrème en plak ze op de cupcake. Garneer met muisjes en parels. Eet smakkie!

Geef je reactie