Red velvettaart van Roos Mijnheer wint HEMA Taartbakwedstrijd

De winnende HEMA Taart

De Red Velvettaart van Roos Mijnheer ligt vanaf oktober in de winkels als de nieuwste HEMA-taart. Vandaag was op het HEMA Hoofdkantoor in Amsterdam de finale van de taartbakwedstrijd ter ere van de 90ste verjaardag van de HEMA. Hoewel ik deze keer zelf niet meedeed, mocht ik wel als pers aanwezig zijn. Helemaal niet vervelend! Hieronder een impressie van de middag.
Foto: Mo Barends.

In totaal waren er ruim 250 taarten ingediend. Tijdens de voorrondes waren daaruit 90 taarten geselecteerd voor de grote finaledag op het HEMA hoofdkantoor. De mooie hal van het hoofdkantoor stond dus vol met taarten en zenuwachtige deelnemers: veel vrouwen, een handjevol mannen en ook een paar kinderen. De deelnemers beoordeelden elkaars taarten. Daarna werden de creaties geproefd door de jury, bestaande uit Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HEMA. Tussen het proeven door konden de deelnemers workshops volgen over chocola en marsepein.

Deelnemende taarten bij de HEMA Taartenbakwedstrijd

Deelnemende taarten bij de HEMA Taartenbakwedstrijd

De nieuwe HEMA-taart

De jury vond het erg moeilijk om een winnaar te kiezen, de finaletaarten waren allemaal van hoog niveau. Volgens de jury had de red velvettaart van Roos de perfecte balans tussen zoet en fris. En hij ziet er ook nog eens fantastisch uit! Roos mag naast de eer en het feit dat haar taart in het assortiment wordt opgenomen ook € 500,- aan HEMA cadeaubonnen in ontvangst nemen. Ook krijgt ze samen met haar familie een rondleiding in de HEMA bakkerij in Almere en mag ze gedurende één jaar iedere week haar eigen taart aan iemand anders cadeau geven.

De winnares van de HEMA taartbakwedstrijd

Foto: Mo Barends

Creatieve taart

Naast de winnende taart die in het assortiment wordt opgenomen is er ook een creatieve taart gekozen. Jessica Pereboom mocht met haar Choco Loco taart deze prijs in ontvangst nemen. Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, was er speciale aandacht voor de taart van een kandidate die een DIY genderrevealtaart had gemaakt, met roze en blauwe sterretjes van marsepein. Bij het aansnijden stromen er roze of witte muisjes uit het midden van de taart. Een superleuk concept, en natuurlijk hartstikke HEMA. Dus misschien komt die er ook wel!

Deelnemende taarten bij de HEMA Taartenbakwedstrijd

Voor iedereen die het deze keer niet is geworden; over vijf jaar wordt HEMA 95 dus je hebt nog tijd genoeg om de nieuwe ultieme HEMA-taart te bedenken!

Geef je reactie