Bakken zonder schuldgevoel met Gezonde taarten van Asja

Gezonde taarten van Asja

Gezonde taarten van AsjaJe kent Asja met de moeilijke achternaam Tsachigova misschien van de Levensstijl Methode. Geen dieet, maar een methode om vooral gezond te leven. Gezond eten is volgens Asja vooral een kwestie van de juiste combinaties. Suiker, bloem en melk horen daar niet bij, maar probeer maar eens een taart zonder die ingrediënten te bakken! Asja laat zien dat dit kan, met gezonde alternatieven.

Bakken zonder suiker, bloem en melk

Dat suiker slecht voor je is, wist ik al. Ik heb persoonlijk ondervonden hoeveel beter je je voelt door een tijdje suikervrij te eten. Als gezonde vervangers gebruikt Asja in haar recepten voornamelijk druivensuiker en honing. Geen stevia of oerzoet. Verder legt ze uit wat er ongezond is aan margarine, melk en bloem. Een goede reden om eens te experimenteren met speltmeel en amandelmelk!

50 taarten en 1 salade

Het eerste recept dat je tegenkomt in Gezonde taarten is niet voor een taart of cake, maar voor een spitskoolsalade met dille. Huh? Ja, want dat heeft alles te maken met het feit dat de vezels in kool ervoor zorgen dat je die taartpunt straks beter verteert. En dat is natuurlijk weer goed voor je lijf. Maar daarna gaat Asja los met 50 recepten voor zowel zoete als hartige taarten.

Gezond en fotogeniek

Als je alleen op de foto’s af zou gaan, zou je niet gelijk denken dat het hier om gezonde recepten gaat. De taarten zien er stuk voor stuk heerlijk uit, alleen die goddelijke cheesecake op de voorkant al! Chocoladetaarten, vruchtencake, muffins en zelfs baklava: wat je persoonlijke favoriet ook is, Asja heeft er een gezonde versie van gemaakt.

Duidelijke recepten, mooie vormgeving

De recepten zijn duidelijk en makkelijk te volgen, alleen jammer dat er niet bij staat voor hoeveel personen ze zijn. Als het recept glutenvrij en/of lactosevrij is, staat dit er met icoontjes bij aangegeven, handig! Het boek is smaakvol vormgegeven, met hier en daar een grappige illustratie. Een cupcake waarboven poedersuiker wordt gezeefd met daarnaast de tekst ‘hé, het sneeuwt’ is een detail dat een kookboek nog leuker en persoonlijker maakt. Net als de Russische recepten die het boek bevat.

Gezond genieten

Dit boek is een uitkomst voor iedereen die gezonder wil eten maar toch wil blijven genieten van de lekkere dingen van het leven. En je kunt er natuurlijk altijd zelf voor kiezen om de glazuurlaag van de worteltaart stiekem wat royaler op te brengen dan het recept van Asja voorschrijft. ‘Gezonde taarten’ bevat in elk geval genoeg inspiratie voor gebakjes om zonder schuldgevoel op te eten. Dus op naar de natuurwinkel en bakken maar!

Vormgeving: ♥♥♥♥
Duidelijkheid: ♥♥♥♥
Originaliteit: ♥♥♥♥♥
Variatie: ♥♥♥♥

Geef je reactie