Review Chickslovefood: het 5 or less-kookboek

Heb jij ook zo’n hekel aan lange boodschappenlijstjes? Nina en Elise van het bekende foodblog Chickslovefood ook! Daarom bedachten ze de rubriek 5 or less: recepten die met 5 of minder ingrediënten te maken zijn. Kijk, daar hou ik van. Hun eerste boek staat vol met recepten uit die categorie. Makkelijk, gezond en superlekker!

Iedere dinsdag posten Elise en Nina een recept met maximaal 5 ingrediënten op hun blog. Dat kunnen ovenschotels zijn, pizza’s, toetjes; eigenlijk alles. De recepten zijn overwegend gezond, maar op zondag mag er gezondigd worden, en wordt er gekookt en gebakken met roomboter, chocola en suiker.

Sinner sunday

Het boek bestaat uit 5 duidelijke hoofdstukken: ontbijt, lunch, diner, borrel en, mijn favoriet: sinner sunday. Dat betekent: ananasijs, pindarotsjes en snickerstaart. En ja, dat ziet er net zo lekker uit als het klinkt. En superhandig als je nog een lekker toetje zoekt voor na een etentje maar geen zin hebt om moeilijk te doen.

Easy peasy

Bij elk recept hoort een mooie foto, met frisse kleurtjes en niet te veel fratsen. De recepten zijn duidelijk, kort en makkelijk te maken. Ook leuk zijn de tips voor zelfgemaakt broodbeleg, zoals pindakaas en rozijnenkaneelspread. En met de skinny bananenpannenkoeken van de chicks wil ik best elke dag ontbijten.

Ook voor zoetekauwen

Als je houdt van koken maar geen zin hebt in ingewikkelde recepten is dit echt een boek voor jou. Ook voor zoetekauwen staan er genoeg leuke recepten in. En als je echt de smaak te pakken hebt gekregen, kun je altijd op het blog van de meiden terecht!

Vormgeving: ♥♥♥♥
Duidelijkheid: ♥♥♥♥♥
Originaliteit: ♥♥♥♥
Variatie: ♥♥♥

Geef je reactie