Review: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari – Bakken met de Italiaanse slag

Sarena Solari Italiaanse bakboek

Sarena Solari was de terechte winnaar van het derde seizoen Heel Holland Bakt. De rustige Italiaanse met bril (inmiddels zonder bril trouwens) blonk niet alleen uit in haar verfijnde smaakcombinaties, maar ook in haar prachtige en gedetailleerde creaties, zoals een Miniontaart. Voor haar eerste bakboek ging Sarena terug naar haar roots: Italië.

Authentiek en gevarieerd

Dat heeft een beeldschoon bakboek opgeleverd, met goed doordachte recepten die je niet in elk kookboek vindt. Wat dacht je van pastiera Napoletana of pesche dolci? Het klinkt alleen al lekker! Sarena heeft gekozen voor een mix van zoete en hartige recepten, en zoveel mogelijk de originele Italiaanse namen aangehouden. Leuk om aan je visite te vragen of ze zin hebben in een stukje ‘torta magica’. Er staan recepten in voor koekjes, klein zoet, taarten, broden, hartige taarten en Sarena’s toppers uit Heel Holland Bakt.

Van simpel tot sophisticated

Wat opvalt aan de recepten is dat je vaak met een paar simpele ingrediënten al hele lekkere dingen kunt maken. Veel recepten bevatten amandelen en daar ben ik dol op! Sommige recepten zijn iets bewerkelijker, maar Sarena legt alles duidelijk stap voor stap uit. De eekhoorntjestaart met hazelnotenmeringue en chocola ziet er zo lekker uit, die moet ik gewoon een keer maken, ondanks de lange lijst met ingrediënten.

Foodfoto’s met kruimels

De meeste recepten zijn voorzien van een mooie foto. Ook bevat het boek veel sfeerfoto’s van Italiaanse steegjes en aanrechten vol bloem en deegrollers. Ze geven het boek een authentieke Italiaanse look & feel. We mogen zelfs even meegluren op de bruiloft van Sarena! Althans, naar de bruidstaart. Het is duidelijk dat dit boek met veel liefde en zorg is gemaakt.

Een bakboek voor iedereen

Sarena heeft een bakboek gemaakt waar zowel de beginnende als de gevorderde bakker mee uit de voeten kan. Een must-have voor elke Heel Holland Bakt-fan en een superleuk cadeau voor die vriend of vriendin die zo gek is op Italië.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari, Kosmos Uitgevers, €24,99, ISBN: 9789021561707

Vormgeving: ♥♥♥♥♥
Duidelijkheid: ♥♥♥♥
Originaliteit: ♥♥♥♥♥
Variatie: ♥♥♥♥

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari uit Heel Holland Bakt Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari uit Heel Holland BaktHet Italiaanse bakboek van Sarena Solari uit Heel Holland Bakt

Geef je reactie