Kersencrumble met appel

Toetjes uit de oven zijn altijd goed! En iedereen houdt van crumble. Deze is extra lekker door de havermout (echt!) en supersimpel, er komt geen mixer aan te pas. Het recept is van Rutger, maar ik heb de hoeveelheden aangepast naar twee personen. Twee personen die erg van toetjes houden ;-). Ook lekker erbij: een bolletje (kaneel)ijs en slagroom.

Benodigdheden

  • 2 eenpersoons ovenschaaltjes
  • Mengkom

Ingrediƫnten

Voor de vulling

  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 150 gram diepvrieskersen
  • 1 el suiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 0,5 el custardpoeder

Voor de crumble

  • 70 gram bruine suiker
  • 50 gram bloem
  • 25 gram havermout
  • 1/4 tl kaneel
  • Mespuntje zout
  • 55 gram koude boter, in blokjes
  • 10 gram amandelschaafsel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Meng de appelstukjes met de kersen, suiker, kaneel en custardpoeder en doe dit in de ovenschaal.

Doe voor de crumble alle ingredienten behalve het amandelschaafsel in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe en verdeel het kruimelmengsel over de appel-kersenvulling. Bak de crumble in 35 tot 40 minuten gaar. Bestuif de crumble eventueel met poedersuiker of serveer de crumble warm met een bolletje ijs en slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie