Pavlova met sinaasappel en frambozen

Pavlova is niet alleen lekker met slagroom en aardbeien, maar ook met yoghurt en citrusvruchten, ontdekte ik laatst! Een heerlijk nagerecht, fris, luchtig en niet al te machtig. Je kunt natuurlijk variëren met de topping. Ik vind deze combinatie erg lekker. Dit recept is voor 6 tot 8 personen (maar wij aten hem met z’n viertjes, sst!).

Benodigdheden

  • Standmixer of mixer met beslagkom
  • Bakplaat met bakpapier
  • Spatel

Ingrediënten

Voor de pavlova:

  • 4 eiwitten
  • snufje zout
  • 150 gram fijne suiker
  • 1 tl maïzena
  • 75 gram poedersuiker

Voor de topping:

  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 3 el suiker
  • 200 ml roomyoghurt Spaanse sinaasappel
  • 1 limoen, rasp
  • 125 gram frambozen
  • 3 sinaasappels
  • 3 el pistachenootjes, gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop de eiwitten met het zout in een vetvrije kom. Voeg lepel voor lepel de suiker toe tot het eiwit stijf en glanzend is. Spatel de maizena en de poedersuiker erdoor. Schep het schuim in een cirkel van ongeveer 20 cm doorsnee op de met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik eventueel de rand van een springvorm. Bak de meringue 2 uur in de oven. Laat hem daarna afkoelen in de oven.

Klop de slagroom stijf met de suiker en slagroomversteviger. Roer de roomyoghurt erdoor en verdeel het mengsel over de afgekoelde pavlova. Snij de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de sinaasappel en frambozen gelijkmatig over de roomyoghurt. Bestrooi met de limoenrasp en de gehakte pistachenootjes. Eet smakkie!

Geef je reactie