Creatief met cupcakes

Slinger van cupcakevormpjes

Slinger van cupcakevormpjesIn het bakken en versieren van cupcakes kun je veel creativiteit kwijt. Maar je kunt er veel meer mee dan er mooie gebakjes van maken! Hieronder een paar tips om je cupcakeverslaving te gebruiken op manieren waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had.

1. Gebruik je papieren cupcakevormpjes om een mooie slinger te maken

Vouw cupcakevormpjes in verschillende kleuren dubbel. Vouw ze om een touw heen en plak de helften met een beetje lijm aan elkaar vast. Vul zo de hele slinger met cupcakevormpjes. Hou steeds ongeveer een centimeter ruimte tussen de cupcakevormpjes.

Voor driedimensionale cupcakelampionnen aan je slinger vouw je steeds 10 dezelfde cupcakevormpjes dubbel waarvan je de helften (met de ‘lelijke’ kant) aan elkaar plakt. Vouw ze daarna om het touw heen en plak ze vast.

Of maak een cupcakeslinger door de vormpjes door het midden van de bodem aan een draad te rijgen. Maak de vormpjes een beetje platter en je hebt een prachtige verjaardagsslinger. Gebruik cupcakevormpjes in verschillende kleuren en formaten voor een mooi en afwisselend resultaat.

2. Maak een kleurrijk paneel van je cupcakevormpjes

Neem een canvas en besmeer die met wat (behang-)lijm. Vouw je gekleurde cupcakevormpjes dubbel en plak ze dakpansgewijs op het canvas. Begin onderaan en zorg dat de cupcakevormpjes elkaar mooi overlappen.

3. Maak een mooie bloem voor op je cake-pop

Gebruik papieren cupcakevormpjes om je zelfgemaakte cake-pops (je weet wel, van die cakejes op een lollystokje) mee te decoreren. Vouw ze op verschillende manieren dubbel en bevestig ze met de punten bij elkaar zodat je een mooie ronde bloem hebt. Versier eventueel met glitters. Maak vast aan de cake-pop.

4. Maak van je cupcakevormpjes een mooi vaantje

Zelf een prijsje maken voor een kinderfeestje of spelletje? Neem een paar cupcakevormpjes in verschillende kleuren en formaten en leg ze helemaal open. Leg de kleinste bovenop. Plak ze met het midden op elkaar. Neem wat gekleurd lint om er onderuit te laten komen. Gebruik een stukje karton of plastic om de prijs op te schrijven (bijvoorbeeld ‘1’ voor de winnaar) en plak of prik die op het midden van het vaantje. Of gebruik een ander mooi vormpje zoals een hartje of bloemetje met glitters.

5. Gebruik je cupcakevormpjes voor sfeervolle kerstverlichting

Leuk voor de feestdagen: een lichtsnoer met cupcakevormpjes eromheen. Span het lichtsnoer op de gewenste manier in je huis. Knip een kruisje in de bodem van je cupcakevormpjes. Steek de lampjes voorzichter door het cupcakevormpje heen. Kies warme kleuren cupcakevormpjes voor een supersfeervol effect!

6. Maak van je cupcakevormpje een antiknoei-schoteltje

Je kunt je cupcakevormpjes ook op een praktische manier gebruiken door ze aan de onderkant van een ijslolly te prikken. Zo kan je peuter of kleuter rustig van zijn ijsje genieten en komt alles wat hij knoeit in het cupcakevormpje terecht. Handig!

Geef je reactie