Archief: Valentijn

Taart met marsepein en bloemen

Verjaardagstaart met chipolata en marsepein

29 januari 2017 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de zestigste verjaardag van mijn schoonmoeder maakte ik deze vrolijke stapeltaart. Het was al een tijdje geleden dat ik me had uitgeleefd met marsepein, deegrollers en poedersuiker maar ik kon het gelukkig nog steeds! De vulling van luchtige chipolatacrème was echt verrukkelijk. De taart is afgesmeerd met slagroom en bekleed met marsepein, maar fondant kan natuurlijk ook. Gebruik dan geen slagroom om de taart af te smeren maar botercrème, anders smelt de fondant. Dit recept is voor 16 tot 20 stukjes.

Cheesecake met frambozen en vlierbloesemsiroop

5 augustus 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als het te warm is om de oven aan te zetten, kun je natuurlijk ook gewoon een no-bake cheesecake maken! Met zo’n lekkere koekjesbodem, vers fruit en een lekkere roomkaasvulling. Deze taart is extra lekker door de vlierbloesemsiroop die erdoor zit. Die kun je zelf maken (of laten maken in mijn geval) maar je kunt het ook kopen bij sommige supermarkten of speciaalzaakjes. En als je het niet kunt vinden laat je het gewoon weg, dan smaakt ie nog steeds lekker! Dit recept is voor een taartje voor 8 personen.

Bruidstaartje met bloemen

25 april 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart was bestemd voor een zwangere dame die binnenkort gaat trouwen. Een soort pre-bruidstaart dus. De taart is gevuld met twee lagen chocoladeganache en een laag mokkacrème. De buitenkant bestaat uit een luchtige vanille botercrème, die ik heb aangebracht in een petalmotief (supermakkelijk, echt!). Bovenop een mooi boeketje kunstbloemen met pioenen, ranonkels en rozen. Echte bloemen kunnen ook, maar kijk uit dat ze de taart niet direct raken (kartonnetje ertussen) en dat je de taart gelijk serveert, voordat de bloemen verdorren! Dit taartje is voor ongeveer 6 personen.

Valentijnstoetjes met aardbei

25 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Liefde zit in kleine dingen. Zoals een toetje om je lief mee te verrassen op Valentijnsdag, of juist op een hele gewone dag. Voor de bodem gebruikte ik kant-en-klare chocoladecake maar je kunt je natuurlijk ook uitsloven met zelfgemaakte cake. Maak ze een paar uur van tevoren zodat de toetjes goed kunnen opstijven in de koelkast. Dit recept is voor twee stuks; eentje voor jou en eentje voor je geliefde.

Aardbeiencheesecake

Aardbeiencheesecake

28 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cheesecake heeft een verrassende twist door de marshmellows. Weer eens wat anders dan zo’n saaie kwarktaart uit een pakje! Je kunt deze taart in een gewone taartvorm maken, maar in een rechthoekig bakblik kun je er gemakkelijk vierkante stukken van snijden. Dit recept is genoeg voor 12 stuks.