Valentijnstoetjes met aardbei
Liefde zit in kleine dingen. Zoals een toetje om je lief mee te verrassen op Valentijnsdag, of juist op een hele gewone dag. Voor de bodem gebruikte ik kant-en-klare chocoladecake maar je kunt je natuurlijk ook uitsloven met zelfgemaakte cake. Maak ze een paar uur van tevoren zodat de toetjes goed kunnen opstijven in de koelkast. Dit recept is voor twee stuks; eentje voor jou en eentje voor je geliefde.
Benodigdheden
- Steelpan
- Beslagkom
- Zeef
- Spatel
- Kookringen (7 cm)
- Bakpapier
Ingrediƫnten
- 2 plakken chocoladecake
- 100 ml slagroom
- 200 ml Griekse yoghurt
- 2 el melk
- 2 blaadjes gelatine
- 50 gram poedersuiker
- 6Ā aardbeien
- 25 gram pure chocoladedruppels
Bereiden
Steek met de kookringen twee plakjes cake uit. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk en los de gelatineblaadjes erin op. Laat afkoelen. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snij in plakjes. Zet de plakjes aardbei op de cake tegen de zijkant van de kookringen. Zeef de poedersuiker boven de yoghurt en roer erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel door de yoghurt. Roer als laatste de melk met de gelatine door het yoghurtmengsel. Schep het in de kookringen en zet de toetjes in de koelkast. Smelt de chocoladedruppels in de magnetron. Vouw een cornetje van bakpapier en schep de gesmolten chocolade erin. Knip het puntje eraf en teken een paar hartjes op bakpapier. Laat hard worden. Verwijder voor het serveren de kookringen en garneer de toetjes met stukjes aardbei en de chocoladehartjes. Eet smakkie!