HEMA-taart: the making of

Wordt jouw taart de nieuwe HEMA taart?

Toen ik ontdekte dat de HEMA een taartbakwedstrijd organiseerde ter ere van het 85-jarige bestaan van de winkel, moest ik natuurlijk wel meedoen. Maar hoe maak je een winnende taart? Een echte HEMA-taart is niet te ingewikkeld, eenvoudig te maken en voor iedereen lekker. Maarja, een slagroom-, mokka- en aardbeientaart hebben ze al in het assortiment.

Al snel kwam ik uit bij citroen, een smaak waar ik zelf gek op ben: fris en lekker in combinatie met van alles en nog wat. Eerst had ik een in mijn hoofd, die heel lekker was, maar toch niet bijzonder genoeg voor de wedstrijd. Toen moest ik iets anders bedenken. Het werd een biscuittaart met citroensmaak en een bosbessenvulling en –topping.

Spelregels

Ik moest het allemaal wel goed plannen: de taart moest zaterdag worden ingeleverd en vrijdag kon je je uiterlijk aanmelden via de website. Dat moest dan wel inclusief foto en recept, dus je moest je taart dan al gemaakt hebben. Donderdag stond ik dus de hele avond in de keuken. En ik was erg tevreden, tot de taart in de koelkast stond en ik de spelregels er nog eens op nasloeg: de taart mocht maximaal 10 cm hoog zijn. Oeps, die van mij was zeker 2 cm te hoog. Nog even getwijfeld of ik niet toch mijn recept voor citroenkwarktaart zou inleveren, maar na er een nachtje over te hebben geslapen toch gekozen om gewoon een laag uit de (reeds afgesmeerde) taart te snijden.

Appetijtelijk, al zeg ik het zelf

En hoewel hij door deze chirurgische ingreep niet meer helemaal waterpas was, zag de taart er compleet met bosbessen en chocoladeschotsen toch vrij appetijtelijk uit, al zeg ik het zelf. Al mocht ik hem zelf niet proeven, want aangesneden taarten of overblijfselen daarvan worden gediskwalificeerd. Oneerlijk, ik weet het.

Uit alle ingeleverde taarten wordt per filiaal 1 winnaar gekozen. Die taarten gaan naar de halve finale in Amsterdam op 10 november, waar door alle halve finalisten de 10 mooiste taarten worden gekozen. Een echt HEMA-jury kiest daarna de nieuwe HEMA-taart. De prijs: de winnende taart wordt opgenomen in het assortiment, de winnaar krijgt een HEMA-cadeaukaart van 100 euro, een rondleiding in de HEMA-bakkerij en een jaar lang gratis taart. Want zelf taarten bakken kan de winnaar natuurlijk niet.

Onder: the making of mijn HEMA-taart, van beslag tot eindresultaat.

Geef je reactie