Ik heb een Kitchenaid!

Eindelijk! Na jaren spierballen kweken met de goedkoopste handmixer van de Hema was het wel eens tijd voor iets professionelers, qua gereedschap. En dan wil ik ook gelijk het beste van het beste! Sinds kort staat er dus een pistachekleurige Kitchenaid te pronken op mijn aanrecht.

Ideaal!
Ik ben er superblij mee. Niet alleen omdat ie zo mooi is (ik geef hem voor het slapen gaan altijd een nachtzoentje) (en ja, het is een hij) maar omdat ie zo fijn is. Ik heb tot nu toe de platte mixerhaak gebruikt voor cakebeslag en de garde voor het opkloppen van eiwit. En dat kan ie goed! Alle ingrediënten worden goed meegenomen dus je hebt er geen omkijken naar. Ideaal voor het mixen van biscuitbeslag bijvoorbeeld, dat ik voorheen altijd met de hand (nouja, de handmixer dus) deed, 10 minuten lang.

Niet knoeien
Het plastic schenkschild (klinkt een beetje Game of Thrones-achtig) is ook erg handig: zonder knoeien extra eieren of andere ingrediënten toevoegen tijdens het mixen. Hij staat ook lekker stevig. En omdat ie altijd op m’n aanrecht staat hoef ik niet eerst in een kastje te duiken om m’n beslagkom, mixer en gardes bij elkaar te zoeken.

Easy peasy
Er zijn ook nog allerlei extra’s voor de Kitchenaid te krijgen, maar ik denk dat ik voorlopig m’n handen vol heb aan mijn nieuwe vriend. Hij is trouwens ook heel makkelijk te bedienen: een hendel om de mixerkop omhoog te zetten en een hendeltje om de snelheid te bepalen. That’s it.  Nou, ik ga weer even wat slagroom kloppen of zo. Jullie krijgen vanzelf wel een uitnodiging voor de bruiloft.

Geef je reactie