Ik heb een nieuwe keuken! (ohja, en een kind)

Joehoe, ik ben er nog hoor! Ja, het was een tijdje stil op het blog en dat had twee redenen. Lees je mee?

Geen zorgen, ik ben nog steeds gek op bakken! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de laatste tijd niet verder kom dan kant-en-klare bakmixen uit de supermarkt en recepten van collega-foodbloggers. Ook lekker, maar niet echt blogwaardig. Ik heb geen tijd meer om uren in de keuken te staan, taarten te fotograferen en er een artikel over te schrijven. De belangrijkste reden daarvoor heeft een naam: Milo!

Mijn lieve kleine peuter van twee jaar houdt me behoorlijk bezig zoals je je kan voorstellen! En dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar tijdens zijn middagdutjes ben ik vaker wasjes aan het draaien (of zelf dutjes aan het doen) dan aan het bakken.

En dat terwijl ik nu eindelijk een prachtige keuken heb! Vorig jaar hebben we de keuken die er al in zat (met veel te weinig werkruimte en een piepklein oventje) ingeruild voor een echte grotemensenkeuken. Met twee ovens! Dus ik kan tegelijkertijd twee bakplaten met koekjes en een bananenbrood bakken. Alleen doe ik dat dus nooit. Maar het idee is leuk.

Hieronder wat kiekjes van mijn nieuwe domein. Met de witte tegels erbij (die hebben we pas sinds kort) is het helemaal af. Kijk mijn Kitchenaid eens shinen! En die Quooker is ook echt ideaal.

Kleine keukenprins

Ook Milo is trouwens vaak in de keuken te vinden. Hij vindt het heel interessant om te zien wat ik allemaal aan het doen ben. En hij wil altijd ‘helpen’: dat betekent meestal met een lepel veel te hard in een beslagkom roeren zodat alle bloem in de rondte vliegt, maar ach. Samen koekjes en croissantjes bakken vindt ie superleuk. Heel voorzichtig kwast ie de koekjes dan in met een beetje geklutst ei. En daarna gaat ie voor de oven zitten om te kijken hoe ze bakken.

Ik ga proberen om weer wat vaker eigen baksels te maken en de recepten hier te delen. Je kunt me trouwens ook volgen op Instagram, als je wilt zien wat ik doe als ik niet in de keuken sta!

Geef je reactie