Mijn cupcakecursus staat online!

Geboortecupcakes met witte en roze fondant

De Thuisacademie van de NTR is begonnen met 8 cursussen, waaronder mijn cupcakecursus. In 10 stappen leer ik je de basis van het cupcakes maken. De cursus is helemaal gratis te volgen. Op de Facebook-pagina kun je foto’s van je zelfgemaakte cupcakes delen met andere cursisten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de clipjes hieronder op de Thuisacademie!

En als je even geen trek hebt in cupcakes, dan volg je toch gewoon de cursus taart versieren met Petra Achtien, of de cursus toetjes maken met Mathijs Vrieze?

Benodigdheden voor het maken van cupcakesStap 1: benodigdheden

Voor het bakken van cupcakes heb je geen geavanceerde keukenspullen nodig. Met een paar basics kom je al een heel eind.

cupcakes bakkenStap 2: cupcakes bakken

We beginnen met het bakken van vanillecupcakes. Met dit recept maak je er 12.

cupcakes vullenStap 3: cupcakes vullen

Cupcakes zijn van zichzelf natuurlijk al lekker, maar je kunt ze nog bijzonderder maken met een vulling. In de clip zie je hoe Marjolein ze vult met een mengsel van mascarpone en jam, maar je kunt er alles voor gebruiken wat je lekker vindt.

botercreme maken voor cupcakesStap 4: botercrème maken

Botercrème is onmisbaar bij het maken van cupcakes. Je kunt er prachtige toefjes mee spuiten, maar het is ook een handig plakmiddel voor het bevestigen van versieringen van marsepein en fondant.

cupcakes versieren met fondantStap 5: versieren met fondant

Voor het versieren van cupcakes kun je marsepein of fondant gebruiken. Voor deze geboortecupcakes gebruiken we fondant: dat werkt prettig omdat het heel elastisch is en in tegenstelling tot marsepein vindt bijna iedereen dit lekker.

roosjes van marsepeinStap 6: roosjes van marsepein

Net echt zijn ze, deze roosjes van marsepein. En het leuk is dat je ze heel makkelijk zelf kunt maken! Wat heb je daarvoor nodig?

letters uitsteken met funky tappitsStap 7: letters uitsteken

Het is superleuk als de naam van de jarige Job of Jet op je zelfgemaakte cupcakes prijkt! Je kunt de letters natuurlijk zelf uitsnijden, maar om dit wat makkelijker te maken, zijn er zogenaamde funky tappits.

cupcakes met toefjesStap 8: toefjes spuiten

Een mooie toef maakt een cupcake helemaal af. Er zijn talloze manieren om toefjes te spuiten, maar in deze stap laat ik je er vier zien.

cupcakes met glazuurStap 9: versieren met eiwitglazuur

Kinderen zijn gek op glazuur: Het is lekker zoet en omdat het hard wordt, barst het zo lekker als je erin bijt. Je kunt er vers eiwit voor gebruiken, maar veiliger is om eiwitpoeder te gebruiken in verband met risico op salmonella.

koekiemonstercupcakesStap 10: koekiemonstercupcakes

Inspiratie nodig voor een traktatie of kinderfeestje? Zoek niet verder! Deze koekiemonstercupcakes zijn makkelijk om te maken en stelen de show op elk feestje!

 

Geef je reactie