Naar de Zoet & zo challenge

De zoet en zo challenge taarten in Deventer

Als rechtgeaarde taartenbakster reisde ik zaterdag 9 april samen met mijn zusje Iris naar het verre Deventer voor de Zoet & zo challenge. Behalve een live taartenbakwedstrijd waren er een heleboel kraampjes met alles op het gebied van bakken. Daar word je echt hebberig van!

Maar gelukkig heb ik de schade weten te beperken tot een busje roze kleurstof, superschattige muffinvormpjes en een paletmes. We keken onze ogen uit bij alle metershoge taarten en fantastische decoraties. Dat je daar dan weer tig verschillende mallen, crimpers en andere accessoires voor nodig hebt à 20 euro per stuk is dan weer een beetje desillusionerend. Iris kocht ook wat kleine spulletjes en een fondantsmoother omdat dat moest van de mevrouw van de organisatie. Eigenlijk had je er wel 2 nodig, maar vooruit, met 1 kon het ook. Gelukkig maar.

De taartenbakwedstrijd duurde 6 uur dus die hebben we niet helemaal gevolgd maar hij bestond uit veel groen en roze marsepein, artistieke roosjes en een hoop poedersuiker. Het winnende team maakte een bijzondere taart die niet alleen uit taarten maar ook uit grote soezen een enorme cupcake bestond. Weer eens wat anders dan hartjes en strikken. Dat is zoooo 2010.

Het was goed druk in de kleine loods waar de zoetenzochallenge gehouden werd. Er stond een rij voor de kraam van De leukste taarten, voornamelijk bestaand uit vrouwen van bovengemiddelde afmetingen. We begrepen meteen hoe dat kwam.  Verder was er een duidelijk verschil tussen de doorgewinterde taartenbaksters, die meteen op de nieuwste cookiecutters en wiltontips afgingen, en de beginnende keukenprinsessen die al onder de indruk waren van een beetje gekleurde fondant. Wij rekenen onszelf nog even onder de laatste categorie.

Geef je reactie