Aardbeienloempia’s

Aardbeien met kroontje en doorgesneden

In een loempia kun je eigenlijk alles stoppen wat je lekker vindt. In het Chinese kookboek van Ching-He Huang kwam ik een recept tegen voor loempia’s gevuld met aardbeien en lychees, twee van mijn favoriete fruitsoorten. Dat moest ik dus proberen! En het resultaat is super, helemaal met een bolletje zelfgemaakt aardbeienijs en chocoladesaus. Dit recept is voor 8 loempia’s.

Ingrediënten

  • 8 loempiavellen (toko)
  • 1 blik lychees, uitgelekt en klein gehakt
  • 250 gram aardbeien, in plakjes
  • 1 eiwit, losgeklopt

Bereiden

Laat de loempiavellen ontdooien. Leg een vel met de punt naar je toe op het werkvlak. Schep er in het midden wat gehakte lychees en plakjes aardbeien op en bestrijk alle punten met het eiwit. Sla de twee zijpunten over de vulling heen naar het midden. Breng de onderste punt naar het midden en rol het geheel verder op tot aan de punt. Druk deze met nog wat eiwit goed ast. Vul zo alle velletjes. Bewaar de overige lychees en aardbeien om te garneren.

Verhit wat olie in een wok of koekenpan en bak daarin de loempia’s in een paar minuten goudbruin. Leg de loempia’s op een dessertbord en garneer met de overgebleven vruchten, aardbeienijs en chocoladesaus. Eet smakkie!

Geef je reactie