Amarettotaart

amarettotaart met bodem van amarettini, en slagroom bovenop

Alles aan deze taart ademt Italiƫ. De bodem van knapperige amarettini en de vulling met koffie en amaretto-likeur maken van deze taart een heerlijk en feestelijk nagerecht. Afgemaakt met ongezoete slagroom, chocola en geroosterde amandelen een taart waar niemand nee tegen kan zeggen, maar door de alcohol wel voor 18+ natuurlijk! Dit recept is gebaseerd op een recept uit Delicious en is genoeg voor 8 personen.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Bakvorm van 32 x 18 cm of springvorm van 24 cm, ingevet
  • Steelpan
  • Beslagkom en mixer
  • Spatel

Ingrediƫnten

  • 250 gram amarettini
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 250 ml melk
  • 200 gram witte marshmellows
  • 1 el oploskoffie
  • 2 el amarettolikeur
  • 500 ml slagroom
  • 25 gram pure chocola
  • 2 el amandelschaafsel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Roer de gesmolten boter erdoor en druk de koekkruimels op de bodem en rand van de bakvorm. Bak de bodem in 5 tot 7 minuten goudbruin en laat afkoelen.

Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmellows en roer tot de marsmellows gesmolten zijn. Doe de oploskoffie en de likeur erbij en roer het mengsel glad. Laat afkoelen voor de volgende toevoeging.

Klop de helft van de slagroom stijf en spatel de room door het afgekoelde marshmellowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast 2 uur opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart. Rooster het amandelschaafsel goudbruin en smelt de chocolade. Besprenkel de taart met de gesmolten chocola en strooi de geschaafde amandelen erover. Eet smakkie!

Geef je reactie