Appel-pecannotencupcakes

Zes chocoladecakejes in witte vormpjes met appel en pecannoten

Deze cakejes van Koken met Karin maakte ik omdat ze mijn favoriete ingrediƫnten bevatten: appel, chocola en pecannoten. Je kunt ze eventueel nog versieren met een mooie frosting maar omdat ze van zichzelf al vrij zwaar zijn, heb ik dat niet gedaan. Dit recept is voor 12 cakejes. Ik heb de baktijd met een paar minuten verlengd omdat ze na 12 minuten nog niet helemaal gaar waren.

Ingrediƫnten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 appel
  • 50 gram pecannoten (eventueel extra om te garneren)
  • Snufje zout

Bereiden

Smelt de boter in een steelpan. Mix de gesmolten boter met de suiker en vanillesuiker in een kom. Voeg de eieren toe en klop tot het een geheel is. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zeef het meel, cacaopoeder en zout door het eimengsel. Schep het beslag om met een grote lepel. Breek de pecannoten in stukjes en snij de appel in stukjes. Schep ze samen door het beslag. Doe het beslag met een ijslepel in 12 papieren muffinvormpjes.

Bak de cakejes in ongeveer 15 minuten gaar. Garneer met een topping naar keuze of bijvoorbeeld met een gekaramelliseerde pecannoot. Eet smakkie!

Geef je reactie