Apple crumble

Twee schaaltjes met appelcrumble en een kommetje custard

Tijdens de verzorgingslessen op school heb ik dit toetje leren maken. Nog steeds staat dit toetje regelmatig ’s avonds op tafel. De appel wordt in de oven lekker zacht en krijgt een heerlijk zoete kruimellaag eroverheen. Nog lekkerder wordt het toetje door er warme custardvla bij te serveren. Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen.

 

Ingrediënten

  • 1,5 appel (in plakjes)
  • 60 gram boter
  • 70 gram suiker
  • 70 gram bloem
  • Snufje zout
  • Citroensap
  • Kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de ovenschaal met boter en leg de gesneden stukjes appel in de schaal. Besprenkel die plakjes met wat citroensap, zo wordt de appel minder snel bruin.

Meng voor het kruimellaagje de suiker, bloem en zout in een beslagkom. Doe daarna de boter erbij, nadat je die in kleine stukjes hebt gesneden. Mix het geheel daarna tot een kruimelige massa. Strooi ze daarna over de appel en bestuif het geheel met wat kaneel. Simple as that! Bak de apple crumble in ongeveer 25 minuten bruin.

De apple crumble is warm op z’n lekkerst. Eet smakkie!

Geef je reactie