Banaancupcakes met chocoladetopping

Banaancupcake met chocoladetopping in een oranje papieren vormpje

Eerst proef je de chocolade en daarna de zachte smaak van de banaan; onweerstaanbaar! Deze cupcakes hebben het allemaal. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 suiker
  • 2 eieren
  • 2 – 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 bananen, geprakt

Voor de topping:

  • 175 gram pure chocolade
  • 250 gram roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur
  • 275 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Chocolaatjes of nootjes om te garneren

Bereiden

De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de suiker luchtig en klop het vanille-extract erdoor. Voeg op lage snelheid de eieren toe en geleidelijk het bakmeel. Roer er vervolgens de melk en de geprakte bananen door. Schep het beslag met een ijslepel in de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.

De topping:
Smelt de chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Mix de boter met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg het vanille-extract toe en giet de gesmolten chocolade erdoor. Mix goed door en laat eventueel voor gebruik iets opstijven in de koelkast. Spuit de chocoladebotercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met chocolaatjes of nootjes naar keuze. Eet smakkie!

Geef je reactie