Bounty brownies

Een combinatie van brownies met bounty’s: dat kan alleen maar goddelijk zijn. De onderkant van deze repen bestaat uit brownie met kokosmelk, de bovenkant is een soort koekjesdeeg met geraspte kokos en stukjes chocolade. En dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Dit recept van Yvette van Boven is genoeg voor 20 repen als je een bakvorm gebruikt van ongeveer 25 x 35 cm.

Benodigdheden

  • Rechthoekige bakvorm van 25 x 35 cm, ingevet
  • Mixer en beslagkom
  • Steelpan en hittebestendige kom

Ingrediƫnten

Voor de brownielaag

  • 100 gram boter
  • 50 gram pure chocola
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • Een snuf zeezout

Voor de koeklaag

  • 100 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 100 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • Een snuf zeezout
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram pure chocola, in stukjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt voor de brownielaag de boter met de chocola en de kokosmelk au bain Marie. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg het gesmolten botermengsel daaraan toe en meng met een garde rustig tot alles goed is gemengd. Roer dan de bloem en het zout erdoor en roer tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Giet het beslag in de bakvorm.

Klop voor het koekjesdeeg de boter met de suiker tot het lekker zacht is. Klop dan het ei erdoor. Roer de bloem en het bakpoeder, zout, kokos en gehakte chocolade erdoor. Laat plukjes van het deeg met je vingers op het beslag vallen zodat de hele brownielaag met dotjes koekdeeg is bedekt. Het loopt nog uit in de oven dus het is niet erg als je nog open plekjes ziet. Bak de bounty brownies 35 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voor je er repen van snijdt. Eet smakkie!

Geef je reactie