Bramencupcakes

Bramencupcakes op een glazen standaard van twee verdiepingen

Bramen worden niet vaak gebruikt in zoete recepten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de framboos of de bosbes. Onterecht wat mij betreft, maar dat heeft misschien ook met het nostalgische gevoel van ‘bramen plukken’ te maken. In deze cupcakes heb ik de bramen alleen gebruikt ter garnering, maar je kunt ze natuurlijk ook prakken en door het beslag mengen. Dit recept is voldoende voor 12 grote of 24 kleine cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2-3 eetlepels melk

Voor de decoratie:

  • 250 gram poedersuiker
  • 5 gram eiwitpoeder
  • 20 ml. water
  • 24 bramen
  • Evt. suikerparels ter garnering

Bereiden

Laat de boter zacht worden in de magnetron. Mix hem luchtig met de suiker. Voeg het vanille-extract toe en klop dit er doorheen. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot een glad geheel. Voeg geleidelijk het bakmeel toe.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Zet de papieren muffinvorpjes klaar in de de muffinbakvorm.

Als het beslag glad is, kun je de melk erdoor roeren. Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes en bak de cupcakes in 20-25 minuten goudbruin. Laat ze in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster stort om helemaal af te koelen.

Maak een stevig glazuur van het poedersuiker, eiwitpoeder en water. Breng het glazuur met een spatel aan op de cupcake. Draai de randen van de cupcake door gekleurde suikerparels en zet een braam op elke cupcake. Eet smakkie!

Geef je reactie