Carrotcake met citroenglazuur

Carrot cake

Ik ben gek op worteltaart, en toen ik mijn favoriete springvorm niet kon vinden maakte ik hem maar in deze ringvorm. Gaat natuurlijk ook prima, en het ziet er ook hartstikke gezellig uit. Je kunt de noten in het recept ook weglaten, maar ik vind het altijd wel lekker als worteltaart een bite heeft. Hij is niet te zoet, maar voeg gerust wat extra poedersuiker toe aan het glazuur als je dat lekker vindt! Dit recept is voor een taart voor 8 tot 10 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm 22 cm, of een ringvorm
  • Beslagkom en mixer
  • Zeef
  • Spatel
  • Rasp

Ingrediƫnten

Voor de cake

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 gram geraspte wortel
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • Sap van een halve sinaasappel
  • 50 gram gemengde noten, grof gehakt

Voor het glazuur

  • 100 gram roomkaas
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • rasp van een citroen
  • 2 el gehakte pistachenootjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in. Doe alle ingrediƫnten voor de cake, behalve de noten, in een beslagkom en mix kort tot een beslag. Schep de noten er als laatste door. Stort het beslag in de bakvorm en bak de taart in 40 minuten gaar. Laat hem helemaal afkoelen voor je hem besmeert met het glazuur.

Klop de boter met de roomkaas zacht en luchtig. Zeef de poedersuiker erboven en roer tot een glad glazuur. Roer de citroenrasp erdoor. Besmeer de taart met het glazuur. Het hoeft allemaal niet zo netjes. Bestrooi de carrotcake met de gehakte pistachenootjes. Eet smakkie!

Geef je reactie